Influensavaksinering for 2019/20

Klikk for stort bileteVed Naustdal Helsesenter tek vi til med influensavaksinering  i veke 43.

Ved å ta kontakt med våre medarbeidarar, tlf 57816020,  kan du avtale tid for vaksinering. Pasientar  som har time hjå lege kan få vaksine same dag.  Pris for influensavaksine  kr 200,-  Betaling føregår med kort i betalingsterminal . Vi tek ikkje i mot kontantbetaling.

Kommuneoverlegen.

Folkehelseinstituttet tilrår vaksine spesielt for:

• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Barn og voksne med:
    • diabetes type 1 og 2
    • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
  • I tillegg vert influensavaksine tilrådd til:

• Helsepersonell som har pasientkontakt.
  • Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter
  • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser

Meir informasjon om sesonginfluensa, vaksine og risikogrupper finn ein på nettsidene til folkehelseinstituttet.